امروزه با رشد شهر نشینی، معضلات ناشی از این امر نیز رشد یافته و متاسفانه از جمله مواردی که هر شخص یا بستگانش در طول زندگی خود با آن مواجه می گردند مساله سرقت است. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که بعد از ربوده شدن اموال خود یا خویشان تان قصد ثبت شکایت علیه فرد مجرم را داشته ولی به دلیل ساعات کاری و مشغله فراوان، در ساعات اداری قادر به مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و محاکم دادگستری جهت ثبت شکایت نبوده و تمایل به ثبت شکوائیه الکترونیکی آنلاین کیفری و شکایت اینترنتی داشته باشید.
ارتباط با وکلا و مشاوران حقوقی وثبت شکوائیه
از طرفی این حق طبیعی و قانونی هر فرد است که چنانچه جرمی نسبت به او اتفاق افتاد با طرح به موقع دعوی در قالب یک شکوائیه قادر به پیگیری امر از طریق مراجع صالح و رسیدن به حق خود باشد و به علت مسائلی چون مشغله زیاد از این امر صرف نظر ننماید. پیرو همین امر یکی از مواردی که سیستم قوه قضائیه به آن توجه ویژه داشته و زیر ساخت های مناسب آن را تامین نموده امکان ثبت شکایت اینترنتی در خصوص برخی جرایم از جمله جرم سرقت به صورت ثبت شکوائیه آنلاین می باشد.
در این مقاله بر آن شدیم به معرفی سامانه ثبت اینترنتی شکایت قوه قضائیه بپردازیم و نحوه ثبت شکوائیه آنلاین در سامانه قوه قضائیه، مواردی که امکان ثبت الکترونیکی شکایت در خصوص آنها وجود دارد و پیگیری ثبت شکوائیه آنلاین را توضیح دهیم. چنانچه شما نیز با مساله کمبود وقت جهت مراجعه به محاکم دادگستری و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی روبرو هستید در ادامه با ما همراه باشید.
با داشتن نام کاربری و رمز ورود سامانه خود، از آدرس www.adliran وارد صفحه قوه قضائیه شده و از قسمت خدمات ویژه، گزینه خدمات قضایی من را انتخاب کرده.
۲با واردکردن نام کاربری و رمز شخصی ثنای خود وارد سامانه شده. چنانچه رمز عبور خود را فراموش نموده اید با انخاب گزینه رمز عبور خود را فراموش کرده ام اقدام به بازیابی رمز ثنا نمایید.
۳پس از ورود به سامانه جهت ثبت اینترنتی شکایت خود گزینه ثبت شکوائیه سرقت را انتخاب کنید.
۴سپس برای شروع ثبت اینترنتی شکایت، گزینه ثبت و اصلاح شکوائیه را انتخاب نموده و سپس گزینه شخصا اقدام به ثبت شکایت می نمایم را تیک زده و به مرحله بعدی بروید.
۵در این مرحله اسم و مشخصات شما به طور پیش فرض به عنوان شاکی در صفحه وجود دارد چنانچه قصد افزودن نام شخص یا اشخاص دیگری را نیز دارید از پائین صفحه گزینه افزودن را انتخاب نمائید در غیر این صورت بر روی گزینه رفتن به مرحله بعد کلیک کنید.
۶در این مرحله شما باید صرفا با پر کردن قسمت های ستاره دار مشخصات شخصی که از او شکایت دارید را وارد نمائید. چنانچه از شخص مورد نظر هیچ گونه اطلاعاتی در دسترس تان نیست با انتخاب گزینه شخص ناشناس است به مرحله بعد بروید.
۷در این مرحله باید موضوع، تاریخ و محل وقوع جرم را مشخص نموده. چنانچه از تاریخ وقوع جرم و یا محل آن اطلاعاتی در دست ندارید، از گزینه های نمی توانم تاریخ وقوع جرم را تعیین نمایم یا نمی توانم محل وقوع جرم را تعیین نمایم استفاده کنید. لازم به تذکر است چون در حال حاضر ثبت اینترنتی شکایت در سامانه ثبت اینترنتی شکایت صرفا برای جرم سرقت امکان پذیر است نوع جرم به طور پیش فرض در سامانه سرقت تعیین شده است.
۸در این گام شما باید تحقیقات و اقدامات مورد تقاضای خود را با تیک زدن گزینه های موجود انتخاب نموده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز به مرحله بعدی بروید. لازم به تذکر است الزامی به تیک زدن تمام گزینه ها وجود ندارد.
۹دراین مرحله شما باید به شرح شکوائیه خود و توضیح آنچه برای شما اتفاق افتاده بپردازید و سپس گزینه ثبت موقت و ادامه را انتخاب نموده.
۱۰پس از انتخاب گزینه ثبت موقت شکوائیه شما ثبت شده و توسط سامانه جهت پیگیری های بعدی یک کد رهگیری به شما داده خواهد شد که در گوشه سمت چپ صفحه نمایان می گردد.
در صورتی که تلفن ثابت در دسترس شما نمی باشد شماره تماس خود را ارسال نمائید مشاوران سامانه در اسرع وقت با شما تماس می گیرند. مشاوران سامانه مرکز تماس راهنما متعهد و دارای مجوز از مراکز ذیصلاح می باشند.