تکنیک فرزندپروری صحیح که همه والدین باید بدانند:
1- پیامدهای منطقی
کودکان به پیامد نیاز دارند. برای آنها مهم است که عواقب اعمال خود را درک کنند، خواه خوب یا بد، مثبت یا منفی باشند.
وقتی به دوستانمان حرف محبت آمیز یا تشویق کننده می گوییم، پیامد آن لبخند و احساس خوشحالی آنهاست. وقتی دوستمان را هل می دهیم، پیامدش این است که دوستمان از دستمان عصبانی میشود و نمی خواهد با ما بازی کند.
اگر پیامدهای برای اعمال فرزندانمان ایجاد میکنیم تا به آنها درس های ارزشمندی بدهیم، آنها باید منطقی باشند.
2- تأیید، همدردی، درک
مطمئن شوید فرزند شما میداند که صدای آنها را شنیدهاید. به احساسات و چیزی که میخواهند اهمیت دهید. اگر کودک احساس نکند که به او احترام میگذارید، در هدف خود شکست میخورید.
3- در سطح کودک صحبت کنید
از نظر فیزیکی تا سطح چشم آنها پایین بیایید. صحبت کردن چشم در چشم با کودک خود، نشان دهنده شفقت، صداقت و احترام شما نسبت به اوست.
همچین صحبت کردن چشم در چشم به عنوان یک ابزار عالی برای بهتر شنیدن کلمات شما به آنها کمک خواهد کرد.
4- توضیح دهید و به آنها کمک کنید از اشتباهات خود بیاموزند
وقتی فرزندانمان را تنبیه می کنیم، مهم است که دلیل آن را توضیح دهیم. کودکان باید از اشتباهات خود درس بگیرند و باید پیامد اعمال خود را درک کنند.
5- برقراری ارتباط
با فرزندتان مثل یک فرد صحبت کنید. از زبان مناسب سن آنها استفاده کنید. تصور نکنید که کودک شما برای درک حرفتان سن کمی دارد.
احترام گذاشتن به فرزندتان این است که در طول روز با او ارتباط مناسب برقرار کنید. خود شما به عنوان یک فرد، از دانستن آنچه در روزتان اتفاق می افتد لذت می برید، و می توانید برای اتفاقات آینده برنامه ریزی کنید. شما همچنین دوست دارید بدانید چرا همچین اتفاقاتی رخ دادند. این به ما کمک می کند تا دنیای اطراف خود را بهتر پردازش کنیم.بچه ها هم همینطور.
6- به آنها هشدار دهید
در کنار برقراری ارتباط، باید قبل از پایان مهلت مقرر به فرزندانمان هشدار دهیم. این به فرزندان ما زمان لازم را برای آمادگی ذهنی می دهد.
شما به عنوان یک فرد دوست ندارید بدون اطلاع قبلی مجبور به انجام کاری شوید، ترجیح میدهید از قبل اطلاع داشته باشید. کودکان هم همینطور هستند.
7- واضح خواستههای خود را بیان کنید
ما میخواهیم فرزندانمان را برای موفقیت آماده کنیم، میخواهیم بدانند که از آنها چه انتظاری میرود و ما در اعمالشان به دنبال چه هستیم.
8- به جای اینکه به آنها بگویید چه کارهای انجام ندهند به آنها بگویید چه کارهای را باید انجام دهند
این روشی برای بیان دستورالعملهای ما است که عادت کردن به آن زمان میبرد. اما این نوع آموزش و جمله بندی با نحوه پردازش اطلاعات توسط ذهن انسان بهتر عمل می کند.
9- مثبت اندیش باشید
نحوه واکنش و عملکرد ما بر فرزندان ما تأثیر میگذارد. اگر منفینگر باشیم، بر روحیه و عملکرد انها تأثیر میگذارد. اگر مثبت اندیشی خود را حفظ کنیم، این نیز بر نحوه تفکر، احساس و واکنش آنها در موقعیتها تأثیر میگذارد.
آشنایی با چیزها، موقعیت ها، افراد، وقایع و تغییرات جدیدی که روی میدهد بر فرزند شما تاثیر می گذارد.
نحوه پاسخگویی و برخورد شما با این مسائل و تغییرات تأثیر زیادی بر نحوه عملکرد و واکنش فرزندتان خواهد داشت.
مهم است که مثبتنگری خود را حفظ کنیم و با فرزندانمان که تجربیات جدیدی را تجربه می کنند، با دیدگاه مثبت صحبت کنیم.
به عنوان مثال، اگر زمانی که آنها برای اولین بار مدرسه را شروع میکنند، شما ترس خود را به آنها القا کنید، آنها سختتر میتوانند زندگی خود را با این تجربه جدید تطبیق دهند.
10-ثابت قدم باشید و به قول خود عمل کنید
بچهها بسیار باهوش هستند و حافظهی خوبی دارند. اگر به حرف و قول خود عمل نکنید آنها به راحتی یاد میگیرند که میتوانند بدون هیچ پیامدی کار خود را انجام دهند.
آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان