مشاوره

اگر مشکلی در زندگی دارید و صحبت کردن با مشاور با تجربه و متخصص، می تواند آن را بهبود ببخشد، بهتر است از یــــک مشاور کمـک بگیرید. توجه داشته باشید که روند مشاوره به نیاز شما بستگی دارد. به عنوان مثال، برای مشاوره قبل از ازدواج باید به دنبال مشاور ازدواج باشید. اگر می خواهید شغل جدید باشید یا تغییر شغل دهید باید به دنبال یک مشاور شغلی باشید. در هر زمینه ای که نیاز به مشاوره داشته باشید با استفاده از پلتفرم مدرسه زندگی ، سامانه مرکز تماس راهنما به سهولت ارتباط شما با مشاور مورد نظر برقرار می شود و با در نظر گرفتن همه شرایط بهترین مشاوره را به شما ارائه می دهد.

ارتباط با مشاور مزایای زیادی دارد برخی از مزایای بالقوه مشاوره عبارتند از:

    • قادر به ارتقاء عزت نفس مراجع است

    • به یادگیری مهارت های بین فردی افراد کمک می کند

    • نقص ها افراد را شناسایی و در راستای بهبود آنها تلاش می کند.

    • به افراد کمک می کند تا ارتباط و تعامل بهتری با دیگران داشته باشند.

    • به افراد در رسیدن به اهدافشان کمک می کند.

انواع مشاوره :

 از دیدگاه های مختلف مشاوره به انواع متفاوتی تقسیم می شود. چنانچه موضوع مشاوره مورد نظر قرار گیرد ،انواع مشاوره عبارتند از :

    •  تحصیلی

    •  شغلی

    •  سازشی یا شخصی

    •  خانواده و ازدواج

    •  اجتماعی و مشاوره های تخصصی نظیر مشاوره حقوقی و پزشکی

در انواع مشاوره های فوق، ملاک تقسیم، نیاز شماست که می تواند تحصیلی، شغلی، روانی، خانوادگی، و مواردی دیگر باشد. در تقسیم بندی از نوعی دیگر، تعداد مطرح می شود؛ چنانچه هم مشاور و هم مراجع یک نفر باشد، مشاوره فردی است و در صورتی که تعداد بیش از یک نفر باشد مشاوره گروهی است.

چه زمانی باید به مشاوره فکر کنم؟

ممکن است به دلیل بسیاری از تصورات غلط در مورد روان درمانی، تمایلی به امتحان آن نداشته باشید. حتی اگر واقعیت‌ها را به جای افسانه‌ها بدانید، ممکن است از آزمایش کردن خودتان معذب شوید.
غلبه بر این معذب بودن ارزشش را دارد. زیرا هر زمان که کیفیت زندگی شما آن طور که می‌خواهید نیست، روان درمانی می‌تواند کمک کند.
برخی از افراد به دلیل احساس افسردگی، اضطراب یا عصبانیت برای مدت طولانی، برخی دیگر برای بیماری مزمنی که در سلامت عاطفی یا جسمی آن‌ها اختلال ایجاد می‌کند، برخی دیگر نیز ممکن است مشکلات کوتاه مدتی داشته باشند که برای حل آن به کمک نیاز دارند و حتی برخی ممکن است طلاق را پشت سر گذاشته باشند یا از شغلشان یا از مرگ یکی از اعضای خانواده غمگین باشند.

روان درمانی چه کمکی می‌کند؟

همانطور که روان درمانی شما ادامه می‌یابد، روند ایجاد یک رابطه درمانی قابل اعتماد را با روانشناس خود ادامه خواهید داد. به عنوان بخشی از فرآیند مستمر شناخت شما، مشاور ممکن است بخواهد ارزیابی‌هایی را انجام دهد. روانشناسان برای اجرا و تفسیر تست‌هایی آموزش دیده‌اند که می‌توانند به تعیین عمق افسردگی، شناسایی ویژگی‌های شخصیتی مهم، کشف راهبردهای مقابله‌ای ناسالم یا شناسایی ناتوانی‌های یادگیری کمک کنند. شما و روانشناستان نیز از طریق صحبت کردن، مشکلات خود را بررسی خواهید کرد. برای برخی از افراد، تنها صحبت آزادانه در مورد یک مشکل باعث آرامش می‌شود. در مراحل اولیه، روانشناس به شما کمک می‌کند تا بفهمید چه چیزی شما را آزار می‌دهد. سپس وارد مرحله حل مسئله می‌شوید و با هم کار می‌کنید تا راه‌های جایگزینی برای تفکر، رفتار و مدیریت احساسات خود بیابید. ممکن است در طول جلسات خود رفتارهای جدیدی را ایفا کنید و تکالیف خود را انجام دهید تا مهارت‌های جدید را در این بین تمرین کنید. همانطور که پیش می‌روید، شما و روانشناستان پیشرفت خود را ارزیابی می‌کنید و تعیین می‌کنید که آیا اهداف اصلی شما نیاز به فرمول بندی مجدد یا گسترش دارند یا خیر. در برخی موارد، روانشناس شما ممکن است پیشنهاد دهد که دیگران را نیز دخیل کنید. شما مهارت‌های جدیدی را یاد می‌گیرید که کمک می‌کند خود و جهان را متفاوت ببینید. یاد خواهید گرفت که چگونه بین موقعیت‌هایی که می‌توانید تغییر دهید و موقعیت‌هایی که نمی‌توانید، تمایز قائل شوید و چگونه روی بهبود موارد تحت کنترل خود تمرکز کنید.

فواید مشاوره

دلایل زیادی هستند که باید از مشاوره ی فردی یا روانی سود ببرید. برخی از متداول ترین مشکلاتی که اغلب دانش آموزان برای آن به دنبال مشاوره می روند عبارتند از:

  • نگرانی های جنسی
  • اضطراب یا حملات پانیک شدید
  • رفتارهای اجباری و بدون کنترل
  • مشکل در مدیریت درست استرس
  • خشونت در خانواده
  • افسردگی یا نداشتن انگیزه برای کارها
  • مشکل برای کنار آمدن با اتفاقات سخت
  • مشکلاتی در خشونت و کنترل عصبانیت
  • مشکلات خانوادگی و مشکلات در روابط
  • مشکل در مصرف الکل یا اعتیاد به دیگر مواد
  • مشکل در تمرکز یا تمام کردن کارها و تکالیف مدرسه
  • مشکلات مرتبط در رفتارهای مرتبط با خوردن یا تصویر بدنی ایدئال
  • مشکلاتی مانند از دست دادن یکی از عزیزان و سوگواری برای آن
  • عادت کردن به عقب انداختن کارها یا دیگر رفتارهایی که باعث مشکل برای شما خواهد شد.

مشاوره ی فردی بنا به دلایل متعددی برای شما مفید خواهد بود، مانند افزایش هوشیاری فرد نسبت خود، تشویق شناخت بیشتر خود، تشخیص محدودیت ها، بالا بردن مهارت های ارتباطی و بهبود استفاده از مهارت های تطابقی سالم. فواید این مشاوره می تواند منجر به تغییراتی در رفتار فرد شود که اغلب می تواند علائم مشکلات روانی او را کاهش دهد.

آگاهی از خود یکی از فواید مشاوره

در طول جلسات مشاوره، فرد و مشاور در مورد مشکلاتی باهم صحبت خواهند کرد که لازم است بررسی شوند. مشاوران اغلب افراد را تشویق می کنند تا نسبت به تجربیات خود واکنش داده و خوب در آن ها غرق شوند.

برای مثال تمرین تمرکز ذهنی به طور گسترده ای امروزه در جلسات مشاوره استفاده می شود تا توانایی فرد برای حضور یافتن در زمان حال و لحظه ی فعلی را زیاد کند. تمرینات تمرکز ذهنی اغلب بیمار را تشویق می کنند تا به افکار، احساسات و حس و حال خود در همان جلسه دقت داشته باشئ. این نوع تمرین برای فرد باعث می شود بتواند نسبت به تجربیات انسانی خود به هوشیاری برسد. درون من واقعا چه اتفاقی دارد می افتد؟ درست در همین لحظه.

مشاوران می خواهند دیدگاهی نسبت به تاثیر رفتار فرد روی خروجی مطلوب او ایجاد کنند. درمان های رفتار شناختی که در آن از تکنیک های رفتار شناختی یا CBT استفاده می شود، به فاصله میان چیزی که فرد فکر می کند اتفاق خواهد افتاد و چیزی که در واقعیت رخ می دهد، اشاره دارد.

کسی که با یک فوبیای خاص از عنکبوت ها می جنگد، به احتمال زیاد در موقعیت هایی که ممکن است عنکبوت ها حضور داشته باشند، حضور نمی یابد با این قصد که استرس خود را کاهش دهد. با این وجود اجتناب از عنکبوت ها به سادگی اجازه می دهد ترس شما قوی تر شود. مشاوران نظاره کنندگانی بسیار سخت و قاطع هستند که باعث می شوند فرد چیزهایی را ببیند که خودش به تنهایی قادر به دیدن آن ها نیست.

شناخت خود یکی از فواید مشاوره

مشاوره به فرد اجازه می دهد در سفری شرکت کند که به شناخت خودش می رسد. من چه کسی هستم؟ باورها و ارزش های من چه هستند؟ چه چیزی به زندگی من معنا می دهد؟ چه کسانی در شبکه ی حمایتی من قرار دارند؟ این ها همه سوالاتی هستند که فرد مشاور در مقابل ذهن مراجعه کننده ی خود قرار می دهد.

شناخت محدودیت ها

بسیاری از افراد برای مواردی که مرتبط با روابط و مهارت های اجتماعی شان می شود از مشاوران کمک می گیرند. در اغلب موارد مشکلات در نتیجه ی نداشتن محدودیت و مرز بروز پیدا می کنند. محدودیت ها می توانند مرزهایی فیزیکی و عاطفی باشند که کمک می کنند بین تمایلات، نیازها و اولویت های یک فرد با دیگری تفاوت باشد. مهم ترین جنبه از ایجاد مرزها شناختن این است که کجا به ان ها نیاز دارید.

علاوه بر محدودیت های کلامی، فرد باید در ابتدا به دنبال شناخت و داشتن مرزهایی برای خود باشد. نقش مشاور فراهم کردن دیدگاهی نسبت به نیازها و اولویت های هر فرد است. شما نیاز دارید هر هفته چه مدت زمانی را از همسر خود دور باشید؟ چگونه می توانید کارهای خود را اولویت بندی کنید تا برای خودتان مرزهایی بگذارید؟ هریک از این سوالات می توانند در جلسات مشاوره بررسی شوند.

مشاوره تحصیلی

 

فهرست