مدارک لازم برای ثبت نام سامانه سماح و سفر به کربلا
به طور کلی افراد با داشتن شرایط زیر میتوانند در سامانه سماح ثبت نام کنند و به سفر زیارتی کربلا بروند:
- داشتن گذرنامه زیارتی با حداقل ۶ ماه اعتبار (ثبت نام گذرنامه زیارتی و دریافت پاسپورت در کمتر از ۷۲ ساعت)
- داشتن یک شماره همراه منطبق با کد ملی
- هزینه ثبت نام در سامانه سماح: ۸۰ هزار تومان بابت حق بیمه
خرید بیمه معلم از سامانه سماح
برای تکمیل ثبت نام در سامانه سماح، بیمه اربعین حتما باید خریداری شود. بیمه معلم در سال ۱۴۰۳ بیمهگر زائران حسینی است. زائرانی که قصد حضور در کربلا در ایام اربعین را دارند، میتوانند از میان ۳ طرح بیمهای با پوششهای مختلف، بسته بیمهای مورد نظر خود را انتخاب و پس از پرداخت حق بیمه، تحت پوشش بیمه معلم قرار بگیرند.
حق بیمه زائران با احتساب هزینه ارائه خدمات درمانی جمعیت هلالاحمر با قیمتهای ۸۰ هزار تومان، ۹۰ هزار تومان و ۱۰۰ هزارتومان ارائه شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه بیمه کربلا چیست مراجعه کنید.
اطلاعیه سامانه سماح برای شرکت در مراسم اربعین
بر اساس اطلاعیهای که در سامانه samah.haj منتشر شد:
- زمان پیش ثبت نام در این این سامانه همزمان با آغاز ماه محرم از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۱۷ شروع شده است.
- بازه زمانی برای ثبت نام در سامانه سماح محدود است و نامنویسی در این سامانه به منظور ثبت نام قطعی نیست. در واقع ثبت نام در سماح به منزله پیش ثبت نام برای حضور در مراسم پیاده روی اربعین است.
- پیش ثبت نام در این سامانه هیچگونه تعهدی برای سازمانهای حج و زیارت ایجاد نمیکند. در صورت ایجاد محدودیت از طرف دولت عراق، ثبت نام قطعی داوطلبان از میان افرادی خواهد بود که پیش ثبت نام خود را در سامانه سماح انجام دادهاند.
- فرصت سفر به عراق از زمان تعیین شده ۲ ماه است اما زائران از لحظه ورود به خاک این کشور، فقط ۱ ماه میتوانند در آن اقامت داشته باشند.
چگونه در سامانه سماح ثبت نام کنیم؟
برای ثبت نام در سامانه سماح ابتدا باید به این سامانه وارد شوید و مراحل ثبت نام را به طور کامل انجام دهید. در ادامه نحوه ثبت نام و ورود به سایت سماح را برای شما شرح میدهیم.
- وارد سامانه سماح شوید و شماره تلفن همراه و کد ملی خود را وارد کنید. پس از دریافت کد تایید، وارد مرحله بعد خواهید شد.
- مشخصات خواسته شده اعم از شماره گذرنامه، تاریخ اعتبار گذرنامه و تاریخ تولد را وارد کنید. از بین طرحهای بیمه، یکی را انتخاب کنید و سپس روی فرایند ادامه ثبت نام کلیک کنید.
- در این مرحله مرز خروجی و تاریخ خروج خود از مرز را انتخاب کنید. نمودار تردد در سال گذشته نیز در این صفحه برای شما آمده است تا در صورت تمایل روزهای خلوتتر را برای سفر به کربلا انتخاب کنید.
- در این مرحله وسیله نقلیه خود برای سفر به کربلا را انتخاب کنید. تاریخ اعزام و بازگشت خود را برای اطمینان دوباره بررسی کنید. سپس گزینه ثبت مرز و وسیله نقلیه را انتخاب کنید.
- صحت اطلاعات خود را بررسی کنید و با انتخاب درگاه پرداخت، حق بیمه خود را پرداخت کنید.
- در انتها کد رهگیری برای شما صادر میشود. همچنین این کد برای شما پیامک میشود. کد رهگیری را یادداشت کنید تا در صورت نیاز، اقدام به پیگیری ثبت نام خود از سامانه سماح کنید.
دریافت ارز اربعین با کد رهگیری سماح
پس از ثبت نام در سامانه سماح و دریافت کد رهگیری امکان دریافت سهمیه ارز اربعین برای شما وجود خواهد داشت. در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق با قیمت دولتی برای زائران اربعین در نظر گرفته شده است. بانک ملی، تجارت، صادرات، ملت، پست بانک، پارسیان و سپه به عنوان بانکهای منتخب برای دریافت ارز اربعین اعلام شدهاند.
شما میتوانید با مراجعه به اپلیکیشن بله، روبیکا، آیگپ و سپینو، برای دریافت ارز اربعین ثبت نام کنید. بدون وارد کردن کد رهگیری سماح، امکان دریافت ارز اربعین وجود ندارد.
پارکینگ و معافیت عوارض برای زائران با خودرو شخصی
توجه داشته باشید که در مراحل ثبت نام شماره پلاک خودرو زائران را هم میتوان وارد کرد. این امکان برای آن دسته از زائرانی فراهم شده است که قصد سفر با خودروی شخصی به مرزها را دارند. با ثبت شماره پلاک خودرو، زائران از پرداخت عوارض آزادراهی معاف میشوند. منتها باید حتما در مراحل ثبت نام، شماره پلاک خودرو را وارد کرد. همچنین در مرزها برای این دسته از افراد، پارکینگهایی در نظر گرفته شده است تا خودروی خود را با خیال راحت در مرز قرار داده و به سفر زیارتی خود بپردازند.
مشکلات متداول در دریافت کد رهگیری سامانه سماح
در صورت مشکل در دریافت کد رهگیری سامانه سماح نکات زیر را بررسی کنید:
- برای دریافت شماره پیگیری باید حتما ثبت نام به صورت کامل انجام شود و حق بیمه کربلا پرداخت شده باشد. در صورت طی نکردن این مراحل کد رهگیری برای شما ارسال نخواهد شد. در صورت انجام این مراحل و عدم دریافت کد رهگیری، دوباره وارد پروفایل خود شوید و پس از وارد کردن شماره شبای خود انصراف دهید. سپس دوباره اقدام به ثبت نام کنید. در صورت تکرار مشکل به مراکز پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.
- برای ثبت نام در سامانه سماح باید حتما سیم کارت به نام شما باشد.
- در صورتی که زیر ۱۸ سال دارید، برای ثبت نام در سامانه سماح باید به یک گروه ملحق شوید تا سرگروه شما را ثبت نام کند.
ثبت نام اعضای جدید گروه در سامانه سماح کربلا
با ثبت نام قطعی در سایت سماح و پرداخت حق بیمه دیگر امکان اضافه کردن اعضای جدید وجود ندارد. بسیاری از زائران بعد از ثبت نام قطعی قصد اضافه کردن فرد جدیدی را به گروه دارند و نمیتوانند این کار را انجام دهند. پس برای ثبت نام گروهی به سفر زیارتی کربلا باید چه کار کنیم و چگونه در سامانه سماح زیر گروه اضافه کنیم؟
باید قبل از تکمیل ثبت نام گروهی و پرداخت حق بیمه، حتما تمام اعضای گروه را اضافه کنید. البته در صورت انصراف میتوانید مجددا مراحل ثبت نام گروهی در سامانه سماح را انجام دهید. بعد از انصراف و قرار دادن شماره شبا، هزینهها به شما عودت داده میشود و میتوانید تمام اعضا را اضافه کرده و دوباره ثبت نام کنید. دقت داشته باشید حداکثر تعداد افرادی که میتوانند در یک گروه ثبت نام شوند ۴۰ نفر است.
نحوه پیگیری ثبت نام در سامانه سماح
افرادی که در سایت سماح پیش ثبت نام انجام دادهاند، اگر نیاز به ویرایش اطلاعات ثبت نام خود داشته باشند یا بخواهند وضعیت ثبت نام خود را پیگیری کننـد، باید در صفحه اصلی ثبت نام، وارد قسمت پیگیری وضعیت و ویرایش شوند. برای این کار باید کد ملی سرگروه و شماره شناسنامه سرگروه را در کادرهای مربوطه وارد کرده، سپس گزینه پیگیری و ویرایش را بزنند. لازم است بدانید اگر میخواهید انصراف خود را ثبت کنید هم باید از همین قسمت اقدام نمایید.
شرایط سامانه سماح برای بیماران
براساس اطلاعیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، تمامی افرادی که دارای بیماریهای زیر هستند، نمیتوانند در سامانه سماح ثبت نام کنند:
- افراد دارای بیماری دیابت با زخم یا عفونت اندام، همچنین افرادی که مشکل کلیوی و کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای آنها بالای ۲۵۰ است.
- بیماران رتینوپاتی پیشرفته
- بیماران قلب و عروق
- بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند و یا شرایط جسمی نامطلوبی دارند.
- بیماران مبتلا به آسم یا COPD شدید و کنترل نشده
- افراد مبتلا به بیماریهای واگیردار، مخصوصا بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی.
- تمامی افرادی که تست کرونای آنها مثبت است در صورت نداشتن علائم حاد، پنج روز اول نمیتوانند به این سفر بروند.
- افراد دارای بیماری حاد تبدار، در صورتی که تا ۷۲ ساعت بدون استفاده از داروهای تببر بهبود نیابند، نمیتوانند به این سفر بروند.
چه افرادی بهتر است در سامانه سماح ثبت نام نکنند؟
بعد از بررسی شرایط ثبت نام و محدودیتها برای افراد بیمار، بهتر است بدانیم به طور قطع چه افرادی نباید در سامانه سماح ثبت نام کنند. در ادامه افرادی را که بهتر است در این سفر حضور نداشته باشند را برای شما آوردهایم:
- زنان باردار
- افراد بالای ۶۰ سال
- افراد داری بیماری زمینهای
- افراد دارای فشار خون بالای کنترل نشده
- افراد دارای دیابت کنترل نشده
- افراد چاقی که ضریب توده بدنی آنها بالای ۴۰ است
- افرادی که ضعف یا نقص سیستم ایمنی دارند
- افرادی که به صورت مزمن از ترکیبات حاوی سالیسیلات استفاده میکنند.
اهمیت سامانه سماح
سامانه سماح با هدف جمع آوری اطلاعات زائران، برنامهریزی و مدیریت حرکت آنها و همچنین اطلاعرسانی آخرین اخبار اربعین توسط سازمان حج و زیارت راهاندازی شده است. دلایل اهمیت این سامانه به شرح زیر هستند:
مدیریت متمرکز:
این سامانه، با جمعآوری اطلاعات تمامی زائران، امکان برنامهریزی دقیقتر و مدیریت بهتر خدمات را فراهم میکند. همچنین با ثبت اطلاعات دقیق زائران و کنترل آنها، از بروز تخلفات احتمالی جلوگیری میشود.
اطلاعرسانی آخرین اخبار زائران:
زائران کربلا با مراجعه به سامانه سماح میتوانند از آخرین اخبار و اطلاعیهها مربوط به سفر کربلا در ایام اربعین آگاه شوند.
امکان پرداخت هزینهها، پیگیری وضعیت ثبتنام و ویرایش اطلاعات به صورت آنلاین از دیگر مزایای استفاده از این سامانه است.
بیمه اربعین ویژه، حامی زائران در هر قدم!
بیمه کربلا و اربعین زیر مجموعه بیمههای حوادث، بیمه مسئولیت، بیمه تکمیلی و بیمه مسافرتی است. این نوع بیمه دارای چند طرح است که هر کدام سقف تعهدات متفاوتی دارند. خسارات تحت پوشش بیمه اربعین شامل موارد زیر هستند:
- فوت به هر علتی (به جز آسیب رساندن به خود)
- هزینه بستری در بیمارستان به دلیل بیماری یا حادثه
- هزینه گم شدن مدارک و گذرنامه
در صورتی که فوت ناشی از موارد خارج از کنترل زائر (غیر عمد) باشد، تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
سامانه سخا