ارتباط با وکلا و مشاوران حقوقی روابط کار

مشاوره حقوقی روابط کار

مشاوره حقوقی روابط کار، حقوق کار شاخه‌ای از علم حقوق عمومی است که درباره موضوع روابط بین کارگر و کارفرما صحبت می‌کند. هدف حقوق کار که در قانون کار مدون شده، ایجاد نظم و تعادل در حیطه روابط بین کارگر و کارفرما و دفاع از حقوق کارگران در برابر کارفرمایان است. این هدف اصلی در این قانون در رابطه با جزئیات مسائل مورد توجه رابطه کاری بین کارگر و کارفرما مانند چگونگی تعطیلات کارگران، ساعات کار، بیمه و غیره توضیح داده شده است. مطابق حقوق کار مرجع صالح رسیدگی به اختلاف کارگر و کارفرما هم در این حقوق بررسی می‌گردد. جالب است بدانید که حقوق کار تنها شاخه‌ای از حقوق است که بی‌طرف نیست و به نفع کارگر تفسیر می‌شود.

 

ارتباط با وکلا و مشاوران حقوقی روابط کار

تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور

۰۲۱۷۰۷۰۵۸۸۲ – ۰۲۱۷۰۷۰۵۸۸۳

مشاوره تلفنی از خط ثابت 02170705882
مشاوره تلفنی تماس با تلفن ثابت 02170705882 02170705883
مشاوره تلفنی از خط ثابت 02170705882

تسویه حساب کارفرما با کارگر

باید توجه داشت که رسیدها و اقرارنامه هایی که کارفرما از کارگر دریافت می‌کند تا وقتی رسید پرداخت آن وجود نداشته باشد باطل و بلا اثر است . این امر به این علت است که بعضی کارفرمایان،کارگران را مجبور می‌کنند اقرار نمایند تمام حق و حقوق خود را دریافت نموده اند و از آنها رسید اخذ می‌کنند.

و با بروز مشکلاتی از این قبیل صدور رای وحدت رویه شماره ۱۷-۲۰ مورخ فروردین ماه سال ۱۳۹۷با موضوع تسویه حساب کارگر با کارفرما و اینکه برگه تسویه حساب بدون بررسی اسناد مالی کارفرما و بدون ارائه سند پرداخت فاقد اعتبار قانونی است به تمام این مسائل پایان داد، زیرا قبل از صدور این رای ، برخی معتقد بودند که اخذ رسید و یا اقرارنامه از کارگر مورد پذیرش اداره کار می‌باشد و برخی دیگر  مخالف این امر بودند.

  • تحقیق محلی یا بازرسی هم از دیگر موارد اثبات رابطه کارگر و کارفرما می‌باشد که با درخواست کارگر بازرس به محل کار مورد ادعای وی رفته و اقدام به تهیه گزارش می‌نماید.
  • استناد به دستگاه‌های ورود و خروج مجموعه و نامه‌های درخواست مرخصی و توافق کارفرما

تذکر مهم: استشهاد محلی و شاهد برای اثبات رابطه کارگر و کارفرما به عنوان مدرک مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و در صورت قبول ارائه ی برگه استشهادیه و یا شهادت شاهد از سوی مرجع رسیدگی کننده فقط به عنوان یک اماره مورد بررسی قرار می گیرد.

  • رسیدگی و تصمیم گیری در مورد دعاوی و اختلافات فردی میان کارگر و کارفرما در مرحله بدوی از طریق هیات های تشخیص و در مرحله تجدید نظر توسط هیات‌های حل اختلاف ماده ۱۵۷ قانون کار در اداره کار مربوط به آدرس محل کار صورت می‌گیرد. وکیل متخصص اختلاف میان کارگر و کارفرما در موسسه حقوقی رای مثبت به صورت آنلاین شما را در این امر راهنمایی خواهد کرد.

پس از اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی مسایل مهم در این حوزه شکایاتی می باشند که توسط طرفین قرارداد کار از یکدیگر صورت می پذیرد که اغلب این شکایات با عناوین ذیل می باشد:

۱- شکایت از کارفرما بابت پرداخت حقوق

در اکثر قراردادها و یا روابط کاری، میزان حقوق بین طرفین قبل از شروع به همکاری تعیین می گردد. اما نکته مهم اینست که آیا معیاری برای میزان حقوق وجود دارد؟

با توجه به قانون کار نمی توان پایه حقوق توافق شده بین طرفین قراردادهای کاری کمتر از حداقل مبلغی که هر ساله شورای عالی کار تصویب می نماید تعیین گردد.

با توجه به این موضوع که قانون کار، قانونی امری می باشد، توافق کمتر از مبلغ فوق باطل بوده و در صورت وجود چنین امری این توافق باطل می باشد و حداقل مبلغی که شورای عالی کار تصویب نموده است جایگزین این توافق می گردد.

۲– شکایت از کارفرما بابت مزایا و یا کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار (بن کارگری) و کمک هزینه مسکن

شورای عالی کار هر ساله به جز حداقل حقوق، موارد دیگری را نیز در خصوص مزایای کارکه معروف به بن و مسکن می باشند تصویب می نماید.

پرداخت بن و مسکن همچون پایه حقوق الزامی بوده و نمی توان با توافق طرفین کمتر از مبلغ مصوب توسط شورای عالی کار ملاک توافق طرفین قرار گیرد.  میزان مشخص شده کمک هزینه اقلام مصرفی کار (بن کارگری) در سال ۱۴۰۰ ماهانه مبلغ شش میلیون ریال و میزان کمک هزینه مسکن ماهانه چهار میلیون و پانصد هزار ریال تعیین گردیده است.

۳- شکایت از کارفرما بابت سنوات

برای توضیح این بند لازم است اول بدانیم سنوات چیست؟

سنوات آخر خدمت یا حق سنوات یکی از بخش های اجباری پرداختی از سوی کارفرما است که باید به کارگران تعلق گیرد. نام دیگر حق سنوات مزایای پایان خدمت می باشد که مقدار سالانه آن معادل یک ماه پایه حقوق همان فرد در پایان قرارداد می باشد و اگر مدت کارکرد شخص کمتر از یک سال باشد پایه حقوق تقسیم بر ۱۲ و در مدت ماه کارکرد ضرب و مبلغ سنوات محاسبه می گردد.

۴- شکایت از کارفرما بابت عیدی

پرداخت عیدی یکی دیگر از مواردی می باشد که کارفرما هر ساله در پایان سال و یا پایان قرارداد می بایست بنا بر مدت کارکرد کارگر در همان سال به کارگر پرداخت نماید.

مبلغ قابل پرداخت عیدی در سال برابر است با مبلغ ۲ پایه حقوق کارگر در همان سال و در صورتی که پایه حقوق توافق شده بین طرفین قرارداد بیش از مبلغ حداقل پایه وزارت کار باشد، مبلغ عیدی نباید بیشتر از ۳ پایه حقوق محاسبه گردد بدین معنی که حداکثر عیدی در هر سال برای ۱۲ ماه کار، سه پایه حقوق حداقلی مقرر شده توسط شورای عالی کار می باشد.

۵- شکایت از کارفرما بابت بیمه

یکی از مهمترین حقوق کارگران واریز حق بیمه می باشد که کارفرما از روز اول کار کارگر می بایستی ایشان را طبق قوانین سازمان تامین اجتماعی در شعبه محل کار کارگر بیمه نماید.

کارفرما نمی تواند به بهانه اینکه کارگر آزمایشی می باشد و یا بهانه های دیگر حتی با توافق کارگر ایشان را بیمه ننماید و یا اینکه حق بیمه را به کارگر پرداخت نماید و از بیمه کردن کارگر خودداری نماید. ضمناً کارفرما ملزم است با کد کارگاهی شرکت یا کارگاه یا کارخانه ای که کارگر در آنجا مشغول به کار است نسبت به بیمه کارگر اقدام نماید. در غیر اینصورت کارفرما اجبار می شود یک بار دیگر با کد کارگاهی محل اشتغال کارگر طبق ماده ۱۴۸ قانون کار، کارگر را بیمه نماید.

بیمه شدن کارگر هم به نفع کارفرما و هم به نفع کارگر می باشد، زیرا در صورتی که کارفرما کارگر را بیمه ننماید فارغ از اینکه در صورت اثبات،کارفرما حق بیمه را با جریمه پرداخت می نماید، همچنین در صورت بروز هر گونه حادثه کاری در محل کار کارفرما می بایست جبران تمام خسارتهای وارده به کارگر را پرداخت نماید و سازمان تامین اجتماعی قبول پرداخت هزینه های پزشکی را نمی نماید.

و کارگران نیز در صورت عدم واریز بیمه نمی توانند از مزایای بیمه از قبیل هزینه درمان ،بیمه بیکاری و بازنشستگی و… استفاده نمایند.

سنوات ،عیدی و مزایای شغلی کارگران و کارکنان

سنوات تحت عناوین مزایای اتمام کار ، مزایای اتمام خدمت و حق سنوات نیز به کار می رود که با ختم یا فسخ قرارداد به کارگر تعلق می گیرد و کارفرما ملزم به پرداخت آن می باشد. کارفرما می تواند در پایان هر سال به همراه عیدی و پاداش کارگران و کارمندان خود ، حق سنوات آنان را نیز پرداخت کند یا اینکه سنوات کارمندان را نزد خود نگه داشته و هنگام بازنشستگی یا قطع همکاری آن را بپردازد.

میزان سنوات برای یک  سال برابر با آخرین حقوق دریافتی فرد می باشد و اگر به هر دلیل حقوق فرد بر اساس قانون کار پرداخت  نشده باشد ، سنوات بر اساس قانون کار محاسبه و در صورتی که شخص کمتر از یک سال کار کرده باشد نیز به اندازه میزان کارکردش سنوات محاسبه می شود. مثلا حق سنوات در سال ۱۳۹۸ به صورت روزانه مبلغ ۲٫۳۳۳ تومان تعیین گردیده است.

از مزایای شغلی که قانون کار برای کارگران و کارکنان در نظر گرفته است می توان به اضافه کاری، پاداش انجام کار،حق اولاد ،حق مسکن،حق بن نقدی یا حق خوار وبار، حق ایاب و ذهاب، نوبت کاری و مزایای ارزی اشاره نمود که این موارد به صورت نقدی با کارگر حساب می شوند. مطابق با  جدول حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۰ محاسبه ی عیدی کارگران بر اساس ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار اینگونه تعیین تکلیف شده است که کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد،‌ به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند  و بر اساس قانون هرگونه پرداخت از این بابت در  طول سال می تواند صرفاً علی الحساب عیدی و پاداش آخر سال محسوب شود.معمولا پرداخت عیدی در پایان سال جاری(بهمن ماه) صورت  می گیرد

اخذ سفته از کارگر

آیا کارفرما می‌تواند از کارگر سفته بگیرد؟ اخذ سفته به چه منظور است؟

قرارداد میان کارگر و کارفرما با توافق طرفین منعقد می‌شود، بنابراین کارفرما حق این را دارد که از کارگر با توافق سفته دریافت کند، عموماً کارفرمایان به دلیل اینکه کارگر در انجام امور، حسن انجام کار داشته باشد و باعث ایجاد خسارت به تجهیزات و یا اعتماد مشتریان نگردد از آنها سفته اخذ می‌کنند.اما بهتر است که مشخصات مربوط به سفته در قرارداد قید گردد و همچنین دلیل اخذ سفته ذکر شود تا امکان سوء استفاده از آن وجود نداشته باشد. در جهت جلوگیری از سواستفاده احتمالی کارفرما از سفته بهتر است کارگر در سفته قید نماید این سفته بابت ضمانت و حسن انجام تعهدات می باشد و همچنین این سفته غیر قابل نقل و انتقال می باشد . در اینصورت کارفرما حق انتقال سفته به دیگران را نخواهد داشت و برای وصول آن می بایستی شخصا اقدام نموده و تخلف کارگر و زیان وارده را در مراجع قضایی به اثبات برساند .  در صورتیکه کارگر  موارد مذکور را قید نماید ولی کارفرما برخلاف توافقات سفته را به دیگری انتقال دهد در صورت شکایت کارگر ممکن است کارفرما از لحاظ کیفری مسؤل و محکوم به تحمل مجازات خیانت در امانت گردد .

شروط باطل در قرارداد کارگر و کارفرما

از آنجا كه قانون كار يك قانون آمره است ، تراضي و توافق طرفين قرارداد كار بر خلاف آن باطل و بلا اثر است از جمله این توافقات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
١. ساعات كاري مازاد بر ساعت قانوني كه ٤٤ ساعت در هفته است ، تعيين شود و بابت آن به كارگر اضافه كاري پرداخت نشود .
٢. اخراج كارگر و فسخ قرارداد با تصميم كارفرما باشد
٣. پرداخت نقدي حق بيمه به كارگر
٤. كارگر حق استفاده از مرخصي استحقاقي را نداشته باشد
٥. منع كارگر از استفاده ي تعطيلي هفتگي
٦. حقوق تعيين شده در برابر ٧:٢٠ دقيقه در روز كمتر از حداقل مصوب شوراي عالي كار
باشد.

مشاوره حقوقی کیفری

مشاوره حقوقی ارث پلتفرم مدرسه زندگی
مشاوره حقوقی ارث
تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور 02170705883

دسترسی سریع و آسان به مشاوران متخصص

مشاوره حقوقی کیفری پلتفرم مدرسه زندگی
مشاوره حقوقی کیفری
تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور 02170705883

در صورتی که تلفن ثابت در دسترس شما نمی باشد شماره تماس خود را ارسال نمائید مشاوران سامانه در اسرع وقت با شما تماس می گیرند. مشاوران سامانه مرکز تماس راهنما متعهد و دارای مجوز از مراکز ذیصلاح می باشند.

مشاوره تلفنی تماس با تلفن ثابت 02170705882 02170705883
فهرست

 دریافت مشاوره: تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور ۰۲۱۷۰۷۰۵۸۸۲