کمیته امداد یکی از نهادهایی است که همراه با تولید جمهوری اسلامی متولد شد و زیر نظر مقام رهبری در زمینه کمک به ضعفا و ارائه خدمات مردمی فعالیت میکند. این نهاد برای حل مشکلات مددجویانی که به آن مراجعه میکنند، وامهای مختلفی را در نظر گرفته است. این وامها شامل این موارد میشوند:
- پرداخت بدهی
- پرداخت کمک هزینه ازدواج
- ایجاد اشتغال
- تأمین هزینههای درمانی
- ارائه تسهیلات کارگشایی
- اعطای وام به محکومان دیه و جرائم غیر عمد
- ایجاد کارانگیزی
- وام کمیته امداد برای پنل خورشیدی
- اعطای وام خرید و تأمین مسکن
- پرداخت هزینههای تحصیلی
- ارائه تسهیلات کارگشایی
- اعطای ودیعه مسکن
- کمک به خرید لوازم منزل
- وام کمیته امداد برای خرید خودرو
- وام کمیته امداد برای زنان مطلقه
- وام کمیته امداد اشتغال زایی
همانطور که متوجه شدید، این وام در انواع مختلفی اعطا میشود تا متقاضیها بتوانند بهواسطه آن گره از انواع مشکلات خود بگشایند.
وام کمیته امداد به چه کسانی تعلق میگیرد؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که این تسهیلات در اختیار 3 گروه از مردم قرار میگیرد که عبارتند از:
کارفرمایان
اگر بهعنوان یک کارفرما، به دنبال راه اندازی کسب کار جدیدی هستید و میخواهید از طریق آن به درآمدزایی برسید، کمیته امداد تسهیلاتی به شما میدهد تا بهواسطه آن بتوانید از عهده مخارج کسبوکار برآیید.
وام کمیته امداد به زنان سرپرست خانوار
اگر بهعنوان یک خانم به تنهایی تمام مشکلات خانواده را به دوش میکشید و سرپرست آن هستید، کمیته امداد تسهیلاتی با نام وام زنان سرپرست خانوار به شما میدهد تا بهواسطه آن بتوانید از عهده مخارج مختلف خود در زندگی برآیید و نیازهای خانواده را تأمین کنید.
موارد دیگر
برخی افراد با شرایط خاص برای دریافت تسهیلات به شعبات کمیته امداد مراجعه میکنند. حالا کارشناسها وظیفه دارند تا شرایط آنها را بهصورت کامل بررسی کرده و در صورت تأیید تسهیلاتی را در اختیار آنها بگذارند تا بتوانند از عهده مشکلات خود در زندگی برآیند.
چه کسانی در اولویت پرداخت وام کمیته امداد هستند؟
4 گروه در اولویت کمیته امداد هستند و اگر این افراد برای درخواست وام به شعبات این نهاد مراجعه کنند، شانس بیشتری نسبت به دیگران دارند. این گروهها عبارتند از:
- کسانی که تحت پوش کمیته امداد هستند، در اولویت قرار دارند و این نهاد ابتدا به خود فرد و سپس به فرزندان او کمکهایی میکند.
- خانمهایی که بهعنوان سرپرست خانوار مهارتهای لازم برای انجام دادن کاری خاص در جامعه را دارند، اما هنوز نتوانستهاند که مشغول به کار شوند.
- مردانی که نهتنها بیمه بلکه شغلی هم ندارند و در تأمین هزینههای زندگی به مشکل خوردهاند.
- پسران مجردی که موفق به دریافت گواهی پایان خدمت خود شدهاند و مهارتهای لازم برای حضور در بازار کار را دارند، اما خانواده آنها به هر دلیلی امکان تمکن مالی مناسبی ندارد.
وام کمیته امداد کی پرداخت میشود؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که در ابتدا کمیته امداد درخواست شما را ثبت میکند. ثبت این درخواست برای بانک مرکزی ارسال میشود. حالا بانک مرکزی باید این درخواست را برای شبکه بانکی و استانها ابلاغ کند که تمام این فرآیندها حدود 5 ماه به طول میانجامند.
وام کمیته امداد اشتغالزایی ۱۴۰۳چگونه است؟
یکی از وامهای متداولی که کمیته امداد به متقاضیان میدهد، وام اشتغالزایی است. با وام کمیته امداد امام خمینی 1403 برای اشتغالزایی میتوانید کسبوکاری را راهاندازی کرده و از طریق آن درآمدزایی داشته باشید. با انجام این کار نهتنها میتوانید مشکلات مالی خود را از بین ببرید، بلکه به پیشرفت و پویایی جامعه هم کمک میکنید. در واقع کمیته امداد امام خمینی این تسهیلات را بهمنظور حمایت از افراد و مشاغل مختلف ارائه میدهد.
وام اشتغالزایی علاوهبر مددجویان در برخی موارد در اختیار غیرمددجویان هم قرار میگیرد. اگر غیرمددجو هستید، ابتدا کارشناسها باید نوع کسبوکار شما را بررسی کنند تا مطمئن شوند که فعالیت شما واجد شرایط دریافت وام است. حالا اگر واجد شرایط بودید، طی مدتی مشخص شرایط بررسی و وام بهمنظور توانمندسازی شما برایتان پرداخت میشود.
وام کمیته امداد مخصوص اشتغالزایی در 2 نوع مختلف به متقاضیها داده میشود که عبارتند از:
طرح هدایت شغلی
این وام به افرادی تعلق میگیرد که توانایی پرداخت هزینههای راهاندازی کسبوکار خود را ندارند و در واقع سرمایه آنها به اندازه کافی نیست.
طرح راهبری
این تسهیلات مخصوص کسانی است که بهعنوان مددجو تواناییهای اولیه برای راهبری شغلی را ندارند.
سقف مبلغ وام کمیته امداد چقدر است؟
سقف مبلغ وام کمیته امداد بر اساس شرایط ویژه شما بررسی میشود. مثلاً فرض کنید که در حوزه اشتغالزایی قصد دریافت این تسهیلات را دارد؛ حالا سقف وام کمیته امداد خود اشتغالی برای شما 150 میلیون تومان در نظر گرفته میشود؛ این مبلغ برای تسهیلات قرض الحسنه است. در صورت تمایل به دریافت تسهیلات کارفرمایی در صورتی که بتوانید تعداد مددجوی متناسبی را به کار بگیرید، تا 4 میلیارد تومان تسهیلات دریافت خواهید کرد که مدت بازپرداخت آن را 7 سال تعیین کردهاند.
شرایط دریافت وام کمیته امداد چیست؟
شما باید به شرایط دریافت وام کمیته امداد هم توجه داشته باشید. این وامها بر اساس شرایط شما اعطا میشوند؛ حالا اگر شما شرایط مدنظر کمیته را نداشتید، تا زمان مهیاکردن این شرایط وام به شما تعلق نخواهد گرفت. مهمترین شرایط برای دریافت این تسهیلات عبارتند از:
- ایرانیالاصل بودن
- انجام خدمت سربازی یا معافیت آن
- سکونت در محل ارائه درخواست
- عدم دریافت مستمری از نهادهای دولتی
- تأیید استحقاق خانواده توسط کمیته امداد
- حضور متقاضی در زمان ارائه درخواست
- رده سنی 18 تا 65 سال
- داشتن توان جسمی
- عدم دریافت وام قبلی از کمیته امداد
- نداشتن سابقه بیمه و دریافت حقوق از سایر نهادها و سازمانها
شرایط اختصاصی برای دریافت وام کمیته امداد
- توان ارائه تضامین به بانکها
- داشتن مجوزهای لازم برای شغل مورد نظر
- ارائه مدارک مربوط به دورههای آموزشی اشتغال مربوطه
- داشتن مهارتهای لازم درباره شغل پیشنهادی و ارائه مدارک لازم
- داشتن توان و مکان اجرای طرح مورد نظر
- فراهمکردن شرایط بازدیدهای حوزه اشتغال (قبل از اجرا، حین اجرا، بعد از اجرا) متناسب با بخشنامههای حوزه
- تعهد پرداخت اقساط وام و به روز بودن آن
- نداشتن چک برگشتی وام گیرنده و ضامنین
شرایط اعطای وام کمیته امداد در مبالغ مختلف
برای هر مبلغی که قصد دریافت آن بهعنوان تسهیلات از کمیته امداد را دارید، باید برخی شرایط خاص را هم داشته باشید که عبارتند از:
تا سقف 150 میلیون تومان
- اعتبار سنجی متقاضی
- سفته یا یک ضامن معتبر
تا سقف 200 میلیون تومان
- بر اساس ماده (۷) دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد
تا سقف 300 میلیون تومان
- اعتبار سنجی
- سفته و یک ضامن یا معرفی دو ضامن
مدارک لازم برای دریافت وام اشتغال زایی چیست؟
مدارک لازم برای دریافت وام اشتغالزایی بر اساس نوع تسهیلات و نیاز شما تعیین میشوند. مثلاً فرض کنید که میخواهید اقدام به دریافت وام کمیته امداد با جواز کسب کنید، حالا یکی از مهمترین مدارکی که باید ارائه دهید، همان جواز کسب است.
در ادامه لیست مدارکی را میآوریم که شما برای دریافت وام اشتغالزایی باید به کمیته امداد ارائه دهید؟
- شناسنامه و کارت ملی
- کارت پایان خدمت
- آخرین مدرک تحصیلی
- گواهی مهارت با موضوع مرتبط
- طرح توجیهی کسبوکار
- سند مالکیت یا اجاره نامه مکان اجرای طرح
- مدارک ضامنین
وام کمیته امداد بهصورت مستقیم وامی را برای شما پرداخت نمیکند، بلکه صرفاً درخواست شما را به بانک ارجاع میدهد؛ بنابراین شاید در اینجا بانک نیز شرایط جدیدی داشته باشد و از شما مدارک دیگری هم درخواست کند که کاملاً باید آماده این اتفاق باشید. در واقع مهم نیست قصد دریافت وام کمیته امداد پروانه کسب را دارید یا وام کمیته امداد با مدرک فنی حرفه ای، به هر حال باید به مدارک موردنیاز بانک هم توجه داشته باشید.
مراحل ثبت نام وام کمیته امداد 1403 چگونه است؟
برای دریافت وام کمیته امداد از روی جواز کسب یا وام کمیته امداد اربعین یا هر نوع تسهیلات دیگر توصیه میکنیم که به شعبات این مرکز بروید تا راهنماییهای کاملی بابت مراحل ثبتنام به شما دهند. ما در ادامه نحوه ثبتنام برای وام اشتغالزایی را که یکی از پرطرفدارترین وامهای کمیته امداد است، توضیح میدهیم:
- در ابتدا نیاز است که تمام مدارک و شرایط لازم را مهیا کنید.
- بعد از تهیه مدارک و شرایط وارد وبسایت emdad.ir شوید و نامنویسی خود را در این سایت انجام دهید.
- بعد از نامنویسی باید از بخش کاربری با واردکردن نام کاربری و رمز عبور وارد صفحه اختصاصی خود در این وبسایت شوید.
- حالا باید روی گزینه درخواست جدید کلیک کنید.
- در صفحه جدیدی که وارد میشوید، باید نوع درخواست را مشخص کنید که از آنجا که قصد شما ثبتنام برای وام خوداشتغالی است، خوداشتغالی را هم انتخاب کنید.
- ابتدا تمام گزینهها را بخوانید و سپس تیک آنها را در صورت تأیید بزنید تا بتوانید وارد مراحل بعدی شوید.
- نوبت به بارگذاری فایلها و مدارک مورد نیاز میرسد که شما باید تمام مدارک درخواستی را در این مرحله آپلود کنید.
- بعد از پشت سر گذاشتن مراحل ذکرشده، باید اطلاعات پستی و محل اجرای طرح مشخص شود. حالا هزینههای اجرایی تعیین شده و شما میتوانید درخواست خود را نهایی کنید.
- بعد از ثبت درخواست در سامانه، مدارک دیگری را هم بهصورت حضوری به شعب کمیته امداد ببرید تا کارشناسها از نزدیک مدارک شما را بررسی کنند.
نحوه ثبت نام وام کمیته امداد برای غیرمددجویان چگونه است؟
اگر بهعنوان غیرمددجو قصد دارید که از کمیته امداد وامی را دریافت کنید، این کمیته تسهیلات را در قالب قرضالحسنه به شما اعطا میکند. البته این افراد فقط در صورتی میتوانند از کمیته وام بگیرند که مددکاران کمیته امداد امام خمینی این موضوع را تأیید کنند. اگر مددجویان تأیید کردند و شخص مورد نظر شرایط کافی و لازم را داشت، نوبت ارائه مدارک لازم با وثایق و ضامنین است تا وام به فرد تعلق بگیرد.
البته که همواره اولویت کمیته امداد مددجویان هستند و ابتدا باید نیازهای این افراد برطرف شود تا کمیته بتواند به غیرمددجوها هم کمکهایی داشته باشد.
وام کمیته امداد با پروانه کسب چیست؟
حتماً نام وام کمیته امداد با پروانه کسب را شنیدهاید، اما شرایط آن چگونه است؟ این وام در دسته انواع وام اشتغالزایی قرار میگیرد و به افرادی اعطا میشود که میخواهند کسبوکار خود را بهبود ببخشند. در واقع کمیته امداد امام خمینی این تسهیلات را به کسانی میدهد که به سرمایه اولیه کافی دسترسی ندارند یا در تأمین منابع مالی با مشکلاتی مواجه میشوند.
این وام صرفاً به خانمهای سرپرست خانوار، بانوان خوداشتغال و کارآفرینان اعطا میشود. کسانی که بتوانند با راهاندازی یک کسبوکار شغلهایی برای افراد بیشتری بهوجود بیاورند هم امکان دریافت این تسهیلات را دارند.
وام کمیته امداد، تسهیلاتی برای قشر ضعیف جامعه
وام کمیته امداد در واقع تسهیلاتی برای قشر ضعیف جامعه است که با اهداف مختلفی اعطا میشود. این نهاد حتی در برخی موارد وام را بهمنظور پیشرفت جامعه و کشور به افراد اعطا میکند؛ مثلاً وام کمیته امداد پنل خورشیدی از جمله این وام هاست.
شما میتوانید با دریافت وام کمیته امداد از عهده بسیاری از هزینههای زندگی خود برآیید و حتی و کسبوکاری را راه بیندازید و از طریق آن درآمدزایی داشته باشید. این کمیته سعی میکند که همواره سادهترین شرایط را برای متقاضیها در نظر بگیرد تا آنها بتوانند بدون هیچ مشکلی وام مورد نظر خود را دریافت کرده و از آن برای اهداف مختلف خود استفاده کنند. اگر در این زمینه نیاز به دریافت راهنماییهای بیشتری دارید، توصیه میکنیم که حتماً بهسراغ شعبههای کمیته امداد بروید و از کارشناسهای آنها درباره تسهیلات پرسوجو کنید.