برای دریافت بند الف آژانس های مسافرت هوایی میتوانید تاسیس آژانس هواپیمایی را انجام دهید. این مجوز بر اساس شرایط خاصی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر میشود و به شما امکان فروش بلیط هواپیما را میدهد اما امکان برگزاری تورهای مسافرتی را نخواهید داشت. در عین حال ممکن است برخی از آژانسهای هواپیمایی را دیده باشید که به فروش تورهای مسافرتی هم مشغول هستند. برای اینکه با شرایط اخذ مجوز بند الف ، نحوه ثبت آژانس هواپیمایی و فعالیت آنها بیشتر آشنا شوید، در این مطلب همراه ما باشید.
دوره کارآموز ورود به بازار کار آژانس های مسافرت هوایی
مجوز آژانس هواپیمایی که به نام بند الف شناخته میشود فقط برای صدور بلیط هواپیمای داخلی و خارجی بهصورت سیستمی است و با این مجوز امکان ارائه تورهای مسافرتی وجود ندارد.
برای ثبت آژانسهای هواپیمایی پس از دریافت مجوز بند الف از سازمان هواپیمایی کشوری و احراز شرایط، امکان عضویت در انجمن حمل و نقل هوایی، معروف به یاتا (IATA) وجود دارد. مزیت عضویت در یاتا، امکان فروش بلیطهای ایرلاینهای خارجی علاوهبر پروازهای داخلی است.
بیشتر آژانسهای هواپیمایی که تا به حال دیدهایم، علاوه بر فروش بلیط، رزرو اقامتگاه و تورهای مسافرتی هم ارائه میدهند. همچنین در برخی موارد بلیطهای چارتری را هم در کنار بلیطهای سیستمی ارائه میکنند.
سوالی که مطرح میشود این است که این آژانسها با چه مجوزهایی فعالیت میکنند؟
این گونه آژانسها علاوه بر مجوز بند الف، دارای مجوز بند ب نیز هستند که امکان برگزاری تورهای مسافرتی و فروش بلیطهای چارتری را دارد. به همین دلیل بیشتر مجوز آژانسهای مسافرتی از نوع مجوز بند الف و بند ب است.
ثبت نام در دوره آموزشی بند الف گردشگری
سازمان هواپیمایی کشور مجوز بند الف را برای اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط صادر میکند.
در صورتی که قصد تاسیس شرکت هواپیمایی دارید، میتوانید با خدمات لگال تک (فناوری حقوقی) ثبتیار بسیار ساده و بهصورت آنلاین، آژانس هواپیمایی خود را تاسیس کنید.
آژانسهای هواپیمایی معمولا در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسولیت محدود ثبت میشوند.
اشخاص حقیقی یا شرکتها پس از احراز شرایط، باید مراحل تاسیس آژانس هواپیمایی را طی کنند. این شرایط برای اشخاص حقیقی و حقوقی عبارت است از:
برای دریافت مجوز بند الف، متقاضی باید ابتدا ثبتنام در سامانه هواپیمایی کشور را انجام دهد. با احراز شرایط متقاضی و بررسی مدارک ارائه شده توسط سازمان هواپیمایی کشور، موافقت یا عدم موافقت سازمان اعلام میشود. در صورت عدم موافقت، متقاضی باید نسبت به رفع نواقص اقدام کند. در صورت موافقت اصولی هم، متقاضی ۳ ماه فرصت دارد تا مدیر فنی واجد شرایط، محل فعالیت مناسب، نام دفتر یا شرکت ثبت شده، ضمانت نامههای بانکی و… را انجام دهد.
این مهلت برای سه ماه دیگر قابل تمدید است و اگر در ۳ ماه دوم مدارک تکمیل یا اقدامی انجام نشود، موافقت اصولی معتبر نیست و متقاضی باید از ابتدا مراحل را طی کند.
پس از اعلام موافقت نامه اصولی در سامانه مجوز بند الف باید مراحل زیر را انجام دهید: